Aerts Speculaas BVBA


historiek
Meer dan
1
 jaar ervaring

Contact:


els@aertsspeculaas.be

Tel: 052 46 18 53
Fax: 052 46 43 51
Warandestraat 6
9250 Waasmunster (Sombeke)
Openingsuren winkel

Onveranderd sinds 1927


Logo Aerts RGB

Onze speculaas is sinds 1927 onveranderd gebleven! Wat maakt onze speculaas nu zo speciaal en hoe geheim is “ons geheim” als alle ingrediënten op de verpakking staan vermeld? Iedere bakker weet dat de basisgrondstoffen van speculaas bloem, kandijsuiker, boter, eieren, vanille en kaneel zijn!

Speculaas erkenningHet echte geheim voor een heerlijke speculaas is de dosering van de beste grondstoffen en de fijnste kruiden, het verwerken van het deeg, de oventemperatuur en de baktijd.

In onze speculaas zal je geen spoor van kleur- noch smaakstoffen en ook geen bewaarmiddelen terugvinden! Wanneer je onze speculaas in een koekjestrommel steekt of je sluit gewoon de verpakking terug, blijft onze speculaas maandenlang vers

Wie houdt van speculaas, moet zeker de ambachtelijke koekjes van Aerts Speculaas proeven. 

Onze bakkerij in het Wase Sombeke is een van de zeldzame kleine bakkerijen in Vlaanderen, waar het hele jaar door speculaas wordt gebakken.

Deze koekjes worden nog op ambachtelijke wijze gemaakt en volgens de speculaasrecepturen van de familie Aerts.

logoStreekproduct

Historiek

De Echte speculaasIn 1913 begon overgrootvader Kamiel Aerts in Sombeke een broodbakkerij. In 1927 nam grootvader Hubert over. Er werd toen vooral beschuit gebakken, maar ook al de dikke witte en bruine speculaas. In die tijd was dit een luxeartikel voor de gegoede burgers.

Toen echter de Nederlanders rond de jaren zestig de winkels volstouwden met goedkope industriële beschuit, ging hij samen met mijn vader (Erik Aerts) enkel nog het accent leggen op speculaas en bruine vlaaien.

Tot vandaag de dag is ons recept onveranderd gebleven. Ikzelf (Els Aerts) voelde me steeds meer aangetrokken tot de speculaasbakkerij en droomde ervan om in mijn vaders voetsporen te treden.

Ik wil, als vierde generatie, graag de traditie van mijn overgrootvader voortzetten en heb dan ook sinds april 2008 de speculaasbakkerij overgenomen.