Heerlijke speculaas krijg je door
Ons geheim
Wat maakt onze speculaas nu zo speciaal en hoe geheim is “ons geheim” als alle ingrediënten op de verpakking vermeld staan? Iedere bakker wéét wat de basisgrondstoffen van speculaas zijn.
Het échte geheim voor een heerlijke speculaas schuilt in de dosering van de beste grondstoffen en de fijnste kruiden, de verwerking van het deeg, de oventemperatuur en de baktijd. Een minuut te vroeg of te laat uit de oven en de speculaas heeft een volledig andere smaak!
Iedereen bakt in onze ambachtelijke speculaasbakkerij volgens hetzelfde heerlijke recept. Daardoor blijft de typische smaak door de jaren heen dezelfde.
Streekproduct
Onze typische bruine speculaas kreeg in 2013 - honderd jaar na het ontstaan van de ambachtelijke speculaasbakkerij - de Vlaamse erkenning als streekproduct. We geloven rotsvast in de traditionele bereiding onze producten. Omdat we bereikbaar willen zijn voor onze klanten, kan je artisanale speculaas vinden in onze delicatessenzaak, exclusief verkooppunt aan de grote ambachtelijke bakkerij in Lokeren.
Onze troeven
- Ambachtelijke bakkerij Aerts bestaat al sinds 1913: goed voor veel bakplezier!
- Hetzelfde speculaasrecept sinds 1927 met perfecte dosering
- Eigenhandig samengestelde kruidenmengeling
- Op punt gesteld bakproces en precieze oventemperatuur
- Volledig huisgemaakte en verse speculaas
“Zalig, die zoete speculaasgeur als ik de bakkerij binnenstap!”
“De geur van speculaas als we de bakkerij binnenstappen doet me elke keer opnieuw thuiskomen. Ik trad in de voetsporen van mijn familie omdat het zonde zou zijn als ons product en familierecept verloren zou gaan. De liefde voor de speculaas kreeg ik er met de paplepel ingegoten!”