Ambachtelijke speculaasbakkerij: we koesteren wat goed is

—Tradities houden we in ere —

Heerlijke speculaas krijg je door
een perfecte dosering, baktijd en -proces

— En dankzij ons goed bewaard familierecept —

Het familiegeheim

Wat maakt onze speculaas nu zo speciaal en hoe geheim is “ons geheim” als alle ingrediënten op de verpakking vermeld staan? Iedere bakker wéét wat de basisgrondstoffen van speculaas zijn.

Het échte geheim voor een heerlijke speculaas schuilt in de dosering van de beste grondstoffen en de fijnste kruiden, de verwerking van het deeg, de oventemperatuur en de baktijd. Een minuut te vroeg of te laat uit de oven en de speculaas heeft een volledig andere smaak!

Vakkennis dragen we over van vader op zoon en dochter. Iedereen bakt in onze ambachtelijke speculaasbakkerij volgens hetzelfde heerlijke recept. Daardoor blijft de typische smaak door de jaren heen dezelfde. 

Ontdek onze koekjes

De familie Aerts

Kamiel Aerts
Stichter van de familiebakkerij in Sombeke in 1913 en richtte zich vooral op brood bakken.

Hubert Aerts
Begon met het bakken van witte en bruine speculaas en stelde het speculaasrecept op punt.  

Erik Aerts, sinds 1969 als zaakvoerder
Focuste zich gaandeweg volledig op speculaas en helpt samen met zijn vrouw Ria nog mee. 

Els Aerts, sinds 2008 als zaakvoerder
Startte in 1995 en zet als eerste vrouwelijke Aerts-zaakvoerder de traditie voort. 

Streekproduct

Onze typische bruine speculaas kreeg in 2013 - honderd jaar na het ontstaan van de ambachtelijke speculaasbakkerij - de Vlaamse erkenning als streekproduct. We geloven rotsvast in de traditionele bereiding onze producten. Omdat we bereikbaar willen zijn voor onze klanten, kan je artisanale speculaas vinden in onze delicatessenzaak, exclusief verkooppunt aan de grote ambachtelijke bakkerij in Lokeren.

Onze troeven

  • Familiebakkerij Aerts bestaat al sinds 1913: goed voor 4 generaties bakplezier!
  • Hetzelfde speculaasrecept sinds 1927 met perfecte dosering
  • Eigenhandig samengestelde kruidenmengeling
  • Op punt gesteld bakproces en precieze oventemperatuur
  • Volledig huisgemaakte en verse speculaas

“Zalig, die zoete speculaasgeur als ik de bakkerij binnenstap!”

— Els Aerts, 4e generatie bakker —

“De geur van speculaas als we de bakkerij binnenstappen doet me elke keer opnieuw thuiskomen. Ik trad in de voetsporen van mijn familie omdat het zonde zou zijn als ons product en familierecept verloren zou gaan. De liefde voor de speculaas kreeg ik er met de paplepel ingegoten!” 

Ontdek onze speculaasjes

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Aerts Speculaas gebruik van cookies. Meer informatie   OK