Aerts Speculaas BVBA


historiek
Meer dan
1
 jaar ervaring

Contact:


els@aertsspeculaas.be

Tel: 052 46 18 53
Fax: 052 46 43 51
Warandestraat 6
9250 Waasmunster (Sombeke)
Openingsuren winkel

Onveranderd sinds 1927


Logo Aerts RGB

Speculaas van vroeger

Bij bakkerij AERTS wordt de speculaas nog steeds op de oude ambachtelijke manier volgens het oude recept gemaakt. 

De nobele grondstoffen, de eigenhandig samengestelde kruidenmengeling en vakkennis werden steeds overgedragen en hebben ervoor gezorgd dat de speculaas van AERTS 100 jaar lang onveranderd is gebleven.
Er worden nog steeds dezelfde oude speculaasvormen gebruikt als vroeger, oudere klanten zijn die vormen zo gewend. De grootste exemplaren worden veiligheidshalve met steunstokjes gebakken. 

In de speculaas zitten geen bewaarmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Witte speculaas - een weinig voorkomende specialiteit

Bij bakkerij AERTS vindt men het hele jaar door zowel bruine als witte speculaas. Ook het recept van de witte variëteit werd van overgrootvader geërfd. Deze weinig voorkomende specialiteit is véél lichter van kleur, smaakt nét iets anders en is veeleer bedoeld als krokante lekkernij voor bij de koffie. Witte speculaas wordt gemaakt met witte suiker en een geringe hoeveelheid speculaaskruiden.

Gevoelig baksel

Ondanks de jarenlange ervaring blijft speculaas een heel gevoelig baksel: de dosering van de grondstoffen en de kruiden, de oventemperatuur en de baktijd moeten perfect zijn. Een minuut te vroeg of te laat uit de oven en de speculaas heeft een deegsmaak of is verbrand.

Speculaas van AERTS is een begrip in de streek

Klanten komen zich van heinde en ver bevoorraden in de Sombeekse speculaasbakkerij. Vroeger was er geen winkel aan de bakkerij en kwamen de klanten rechtstreeks binnen in het atelier. Enkele jaren geleden werd er een winkel aan de bakkerij geopend, openingsuren winkel.